Dato Søndag d. 5. september 2021, Kl. 14:00 til kl. 14:30
Eva Tøjner Götke
Flagdag og Veterangudstjeneste

Markering af den nationale flagdag for udsendte soldater og veteraner.

Program for dagen
Kl. 12.30: Kanonsalut fra Søbatterierne neden for Kronborg samt optræden af soldater i autentiske 1600-tals uniformer

Ca. kl. 13:15: Afgang til Helsingør Domkirke

Kl. 14.00: Veterangudstjeneste i Helsingør Domkirke

Ca. 14.35: Fælles afgang til Helsingør Kirkegård med faner

Kl. 14.55: Kransenedlæggelse ved mindesten på Helsingør kirkegård (benyt indgangen fra I. L. Tvedes Vej)

Kl. 15.15: Reception i Toldkammergården, hvor der bydes på lidt at spise og drikke, taler ved borgmester Benedikte Kiær og brigadegeneral Lennie Fredskov Hansen samt uddeling af børnemedaljer og diplomer

Kl. 16.00: Afslutning

I år sættes ekstra fokus på, at det ikke kun er de udsendte, der berøres - men hele familien - især de udsendtes børn. Børnemedaljen uddeles derfor igen i år - bl.a. som en anerkendelse af det savn og den bekymring, nogen børn oplever, når deres far eller mor er udsendt.
Arrangementet er et samarbejde mellem Helsingør Domkirke Sct. Olai, Helsingør Kirkegård, soldaterforeninger, Kronborg Slot og Helsingør Kommune.