Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Festgudstjeneste Folkekirkens Nødhjælp 100 år

SEP
18

Festgudstjeneste Folkekirkens Nødhjælp 100 år


Dato Søndag d. 18. september 2022, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted Helsingør Domkirke, Sankt Annagade 12, 3000 Helsingør
Medvirkende
Peter Birch, Biskop
Festgudstjeneste Folkekirkens Nødhjælp 100 år

I år er det 100 år siden at Folkekirkens Nødhjælp så dagens lys. Og det markeres med en lang række arrangementer i hele landet og jubilæumsgudstjenester i flere af landets domkirker.

Folkekirkens Nødhjælps historie begyndte efter Første Verdenskrig. Sult og fattigdom hærgede Europa, og mange søgte til kirkerne for at få hjælp. Opgaven var derfor påtrængende, da kirkefolk i 1922 mødtes i København for at organisere en fælles hjælp. Kort efter var den første internationale nødhjælpsindsats i gang.  

Folkekirkens Nødhjælp er født ud af et fællesskab mellem mennesker, som tror på et værdigt liv for alle. Opgaverne er fortsat mange. Men Folkekirkens Nødhjælp er en historie om, at det er muligt at hjælpe mennesker i nød og at skabe bæredygtig forandring i verden – båret af håbet om en ny begyndelse.

Ved festgudstjeneste i Helsingør Domkirke prædiker biskop Peter Birch, stiftskoret Vokalensemblet Suona synger under ledelse af Cille Buch, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen og andre fra organisationen deltager i gudstjenesten. I øvrigt medvirker Lars Husum, trompet, Domkoret under ledelse af Roland Haraldson, domorganist Else-Marie Kristoffersen.

Efter festgudstjenesten er der reception med musik og taler i klosterhaven ved Sct. Mariæ Kirke, Sct. Anna Gade 38.