Kirkens kor

HELSINGØR DOMKIRKES DRENGE- OG MANDSKOR

optager drenge fra 3.-4. klasse til drengekorets korskole

Ældre drenge/unge mænd optages efter aftale. Tilmelding til korleder Roland Haraldson.

Koret deltager ved gudstjenester og koncerter i kirken.

E-mail:roland@haraldson.dk.

Øvrige kor og orkester ved Helsingør Domkirke:

Helsingør Domkor er 5 ansatte sangere der synger hver søndag.
Skt. Olai Vokalensemble er et koncertkor med 28 medlemmer.
Skt. Olai Kammerorkester er et symfonisk besat kammerorkester, som ofte optræder sammen med koret ved større koncerter.

Se meget mere på kantoriets egen hjemmeside: www.h-kantori.dk

Helsingør Domkor, er de 7 fastansatte sangere, der synger hver søndag.

Helsingør Domkirkes Koncertkor er en udvidelse af Domkoret, og deltager i koncerter og ved gudstjenester på større helligdage. Koncertkoret optager øvede korsangere i alle stemmegrupper.

Helsingør Domkirkes Drenge- og Mandskor består af drenge i alderen 9 - 17 år. De synger ved to højmesser pr. måned. Drengekoret blev stiftet den 1. september 1952, og kunne således i 2002 fejre sit 50-års jubilæum. Det var skoleinspektør Laurids Jensen, tidligere medlem af kirkens menighedsråd, som i 1946 drøftede mulighederne for etablering af et drengekor med daværende organist, senere domorganist E. Rosenkilde Larsen, og i 1952 kunne tanken realiseres.

Siden da har koret medvirket ved en række gudstjenester og kirkelige handlinger, og har således været med til at forstærke indtrykket af liturgien.

Drengekoret optager gerne nye sangere fra 2. klasse.