Studiekreds om liturgi - tilmelding stadig åben !

# Nyheder
Udgivelsesdato Udgivet torsdag d. 19. august 2021, kl. 11:38
Studiekreds om liturgi - tilmelding stadig åben !

”Hvad er en gudstjeneste, hvad sker i gudstjenesten og hvorfor? Hvem bestemmer, hvordan en gudstjeneste skal forløbe, og kunne det være anderledes?”. Sådan har folkekirken - i skikkelse af tre udvalg, nedsat af kirkens biskopper - spurgt bredt ud i det folkekirkelige landskab. Det tekniske ord for gudstjenestens form er liturgi. Derfor er denne samtale om gudstjenestens form også blevet betegnet som ”liturgidebatten”.

Denne studiekreds vil med Bent Flemming Nielsens bog, ”Højmessen”, søge bag om gudstjenestens nutidige udformning og ned i dens lange og spændende historie. Søge meningen bag dens specielle sproglige ”koreografi” og særegne rytme – dens liturgi. Med læsningen af ”Højmessen” vil vi tilegne os en grundlæggende viden om gudstjenesten for at få den fornødne ballast, der kan kvalificere den gode samtale om vores gudstjeneste og dens liturgi.

Bent Flemming Nielsen afslutter studiekredsen den 7. december ved et foredrag, som finder sted i Domkirkens Hus, Skt. Olaigade 53.

Datoer for studiekredsen i 2021 er: d. 13/9, d. 4/10, d. 25/10, d. 15/11 og d. 7/12. For alle dage er tidspunktet kl. 19 – 20.30. Man bedes anskaffe ”Højmessen” af Bent Flemming Nielsen.

Tilmelding på ansg@km.dk

Anne Sofie Grandorf