Vokalensemblet Suona - stiftets kor!
 

I januar måned 2022 var der optagelsesprøve til det nye stiftskor - Vokalensemblet Suona - for tidligere korpiger i Helsingør Stift. Koret blev oprettet for at give alle piger fra stiftets kor en mulighed for at fortsætte med at synge i kor efter deres ungdomsuddannelse. Der er for øjeblikket 50 sangere i koret. 

 

Koret ledes af Cille Buch. Cille Buch er specialist i unge stemmer og  leder af Fredensborg Slotskirkes Pigekor og Nordsjællands Korskole. Indtil sommeren 2021 har hun været stemmeansvarlig for pigerne i DR Pigekoret. Kommende kormedlemmer kan glæde sig til en yderst kompetent korleder. 

 

Korets repertoire er både kirkeligt og verdsligt, både klassisk og rytmisk. Ensemblet synger ved højmesser og koncerter i stiftets kirker og traditionelt altid til Biskoppens Julekoncert i Helsingør Domkirke. Ønsker man at booke koret til koncerter eller andre arrangementer, kan man henvende sig til korets leder jvf. nedenfor. 

 

Koret vil holde korprøver i Messiaskirken, Charlottenlund cirka to gange månedligt. Der er optagelsesprøve til koret to gange årligt. Nærmere information fåes ved henvendelse til Cille Buch på mail: helsingorstiftskor@gmail.com. Samme adresse bruges ved tilmelding. 

Kravet for deltagelse er, at man har afsluttet sin ungdomsuddannelse, gerne at man har sunget i kirkekor i stiftet tidligere og kan bestå en optagelsesprøve. 

 

Læs artikel om det nye Stiftskor på Helsingør Stifts hjemmeside: 

 

”Det kan være en sorg at miste sit ungdomskor”.

 

Der er ydet støtte til projektet af: Helsingør Stiftsråd, Korsangernes Fællesråd, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis Hansens Fond.